Програма за обучение на медицински и технически персонал по HBO Therapy, подводна медицина и височинна физиология

Ако никога досега не сте чували за хипербарна оксигенация (ХБО), то на тази страница можете да се запознаете със спецификите на метода. В МЦ „Оксилайф – София“ разполагаме със специализирано оборудване за хипербарна кислородна терапия и програма HBO.

С помощта на барокамерата можете да постигнете отлични резултати за Вашите пациенти по напълно безболезнен начин. Все още не много популярната в България, но изключително ефективна програма HBO, намира широко приложение при необходимост от:

  • Ускоряване времето на възстановяване от контузии (особено при активно спортуващи лица);
  • Ускорена регенерация на кръвоносни съдове (в същността на метода е вдишването на 100% чист кислород под налягане);
  • Подобряване способностите на организма да се бори с инфекции;
  • Отделяне на токсични и други метаболитни отпадъчни продукти извън тялото.

Уверяваме ви, че процедурата не причинява болка и няма странични ефекти. Основният резултат от терапията е подсилване и релаксиране на организма, чрез стимулиране обмяната на вещества. По този начин, с програма HBO, се активизират растежни фактори и стволови клетки, които допринасят за доброто повлияване на пациента.

Учебните сеанси по хипербарна оксигенация се провеждат в специална камера, в която налягането се увеличава двойно или тройно. В зависимост от инвидидуалното състояние на обучавания, се определят терапевтични схеми за опериране. В зависимост от заложената схема, престоят може да варира от 45 минути до час и половина.

Заяви своя час за терапия от тук