Хипербарната оксигенация е дишането на кислород в условия на повишено атмосферно налягане.
Предимството на дишането на кислород при повишено атмосферно налягане е, че действа противовъзпалително и регенериращо на цялото тяло, а не само на определени зони от него - (след инжектиране), както е при Озонотерапията. Също така липсва дискомфорта от убождане, инжектиране, опасност от предозиране и т.н.

Озонотерапията е популярна процедура напоследък. Озонът е вторичен продукт на кислорода (О2), който се среща в природата.

Има три вида озониране на тялото:

  1. Венозно озониране - изтегляне на собствена кръв, която се озонира с определена доза кислородо-озонна смес.
  2. Инжекционно озониране – чрез инжектиране на определена доза озон в мускули, стави и подкожие.
  3. Инсуфлационно озониране – вкарване на озон в кухината на дебелото черво под налягане.

Действието на озона в организма е локално, в зависимост от зоната на неговото поставяне.
При хипербарната оксигенация не е необходимо дозиране, контролиране и няма никаква опасност от замърсяване на средата, тъй като не се използват игли, спринцовки и други консумативи за инвазивни манипулации. Процесът на обогатяване на кръвта с кислород се осъществява по естествен за организма начин, като се насища цялото количество кръв циркулиращо в кръвоносната система.

Хипербарната оксигенация е единственият начин, при който кислородът се разтваря в абсолютно всички телесни течности. Това гарантира насищането на всички клетки с КИСЛОРОД.

Освен комфорта при провеждане на хипербарната оксигенация и безспорните позитивни ефекти от нея, важен аспект е и цената. При озонотерапията, цената на една процедура е около 100 лева. В Медицински център Оксилайф, цената на една процедура в барокамера е 50 лева, като това включва: предварителна консултация с лекар, дишане на 100 % чист медицински кислород, постоянен мониторинг при провеждането на процедурите от високо квалифициран екип!

Заяви своя час за терапия от тук