Сърдечно съдовите заболявания са група от болести, засягащи сърцето и кръвоносните съдове. Тя обхваща всички заболявания на сърдечно-съдовата система, като сърдечните болести, съдовите болести на мозъка, бъбреците и периферните артериални болести. Причините за появата им са най-различни, но най-честите са атеросклерозата и артериалната хипертония.

Какво представлява Хипербарната оксигенация?

Хипербарната оксигенация в барокамера е безболезнен, неинвазивен терапевтичен метод, включващ дишане на 100% -тен чист кислород под налягане.

Обикновено един възрастен човек консумира около 2 700 гр кислород на ден – но само 900гр. отиват в кръвоносната система. Използването на 100% чист кислород води до приемането на 10 пъти повече от необходимото количество кислород.

За пример, в една атмосфера въздух под налягане има 21% кислород, това количество е достатъчно да насити хемоглобина с 98% кислород. При лечението с барокамера организмът е изложен от 1 до 3 атмосфери чист кислород, което позволява на хемоглобина да се натовари на 100% с кислород и да се разтвори в кръвната плазма, чрез която да достигне до всички органи и тъкани на човешкото тяло.

Така за 1 час се вдишват 1 100 гр кислород. Еритроцитите се изпълват с кислород и по този начин се подобряват реологичните свойства на кръвта. В процеса на лечението, увеличените нива на кислород над нормалните стойности подпомагат оздравителния процес. Цялото тяло е изложено на повишения натиск от кислород, който чрез белите дробове се разнася из целия организъм, дори при намален брой еритроцити в кръвта.

Как лечението с кислород помага при сърдечно-съдовите заболявания?

Лечението с кислород, на първо място, нормализира енергийният баланс на тялото. Има силно имуноукрепващо действие, намалява възпаленията (при различните възпалителни заболявания на сърцето), забелязва се ускорено регенериране на възпалената тъкан и по-бързо подобрение на общото състояние - защото се усилва действието на антибактериалните и цитотоксични средства); увеличава се възможността на организма да се бори с инфекциите като спомага за по – бързото отделяне на токсичните вещества. Времето за възстановяване се намалява, активира метаболитната активност на организма, усилва действието на диуретиците (при хипертоници), антиритмичните (при различните ритъмно –проводни нарушения на сърдечно- съдовата система), 1 кръвотока в зоните на поражение (при инфаркт).

Терапията показва според редица проучвания забележителни резултати в рамките на провежданите сеанси (при всеки пациент тези сеанси са индивидуални). Ефектът от кислородната терапия се кумулира и действа известно време (индивидуално) след приключване на серията. Броят на сериите от сеанси се определя индивидуално и зависи от възрастта, диагнозата и придружаващите заболявания, както и приеманите медикаменти.

Противопоказания за прилагане на лечението са: епилепсия, пневмоторакс, пневмонии, белодробна туберкулоза, епистаксис, фебрилитет, онкологични заболявания; бременност;

Лечението протича в три етапа:

  • Етап на компресия
  • Етап на лечение
  • Етап на декомпресия

За въпроси и запитвания, свържете се с д-р Владимир Балкански на телефони: 088 780 39 49 | 088 494 85 04 | 02 404 85 04 или по имейл на адрес office@oxylife-sofia.com

Заяви своя час за терапия от тук