Хипербарна кислородна терапия

Хипербарната кислородна терапия при МЦ Оксилайф се извършва от висококвалифициран и опитен екип, включващ лекари, инженери и оператори на барокамера.

Оксилайф – София - Хипербарна кислородна терапия
Оксилайф – София - Хипербарна кислородна терапия
Оксилайф – София - Хипербарна кислородна терапия

Как се осъществява хипебрарната оксигенация

Сеансите се провеждат в луксозна, просторна, голяма и модерна многоместна барокамера, изпълнена с въздух, в която човекът диша 100% кислород при налягане над 1 атмосфера, използвайки кислородна маска.

Колко време трае сеансът?

В зависимост от физиологичното състояние на човека се определя времето за престой в камерата. Според това се различават престоят в барокамерата (от 45 мин до 90 мин.), нивото на кислородно налягане и продължителността на провежданите курсове терапия.

Как протича един сеанс в барокамера?

Сеансът включва: режим на компресия (повишаване на налягането в камерата), режим на работно налягане (максимално налягане за дадения сеанс, при което се диша кислород) и режим на декомпресия (понижаване на налягането в камерата).

Клиентът е седнал по време на терапия и може свободно да се изправи в барокамерата благодарение на високия обем на помещенията. По желание на клиента може да се слуша музика по време на терапията, могат да се четат книги и списания, да се медитира или да се правят прости упражнения за тялото от седнало положение, може да се общува с останалите участници в сеанса, стига това да е приятно за тях. От съображения за сигурност в барокамерата е забранено внасянето на електронни устройства, батерии и всякакви уреди и приспособления под на налягане.

Колко сеанса са необходими?

Броят на сеансите може да варира и зависи от конкретното физиологично състояние. Един курс включва минимум 10 сеанса. Обикновено се препоръчват около 20 сеанса с хипербарна оксигенация за постигане на максимален резултат.

Какви са противопоказанията?

Както повечето медицински процедури и при хибербарната оксигенация има ограничения при някоя медицински състояния. Процедурите в барокамера са противопоказни при наличието на емфизем, пневмоторакс (събиране на въздух в гръдния кош), епилепсия, клиети с пейсмейкър, интракраниална клапа, тежка сърдечна недостатъчност и др.

Има ли рискове при хипербарната оксигенация?

Като при всяка медицинска терапия и при хипербарната кислородна терапия съществуват рискове, които са сравнително редки. Осигурени са всички предпазни мерки за осигуряване на безопасността по време на престоя в барокамерата. Преди началото на всеки сеанс се прави инструктаж по безопасност при използване на камерата.

Какви са ползите от процедурата?

Някои от ползите на хипербарна кислородна терапия са:

  • стимулира и ускорява всички оздравителни процеси в организма;
  • насищат се дълбоките слоеве на кожата с молекулярен кислород;
  • нормализира се водният баланс;
  • активира се обновяването на клетките;
  • стимулира се синтеза на колаген;
  • повишава концентрацията на кислород във вътрешните среди на организма;
  • има силно антимикробно действие;
  • има дезинтоксикиращ ефект;
  • подобрява структурата на кожата, избистря и изравнява тена;
  • намалява бръчките, заличава пигментни петна.

Заяви своя час за терапия от тук