Световeн месец за борба с рака на гърдата – октомври


Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по
целия свят. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от
случаите.

Тъй като първите симптоми остават незабелязани - не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скриниг. В целия свят за ранната диагностика на рака на гърдата се използва ултразвуков скенер и мамография на
двете гърди.
Ехограската диагностика и профилактика осигурява високо качество при диагностиката на млечната жлеза. Процедурата е неинвазивавна с минимална компресия, подходяща за млади жени до 45 години.

Предимства на метода за ултразвуково сканиране на млечните жлези:

  • Безвредност -няма рентгеново лъчение.
  • Няма болезнено или неприятно притискане /компресия/ на гърдата
  • Висока сензитивност и специфичност.
  • Точна локализация в 3D и възможност за архивиране на образите.
  • Дистационно разчитане от повече от един специалист.

МЦ“.Оксилайф“-София организира информационна кампания за профилактика на рака на млечната жлеза, провеждана в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Кампанията се организира и има за цел да повиши вниманието на нежния пол към проблема, в резултат на което да се постигнат ранно диагностициране и лечение на заболяването.Не чакайте само този месец от годината за да направите вашия профилактичен преглед.

МЦ.“Оксилайф“-София ще осигури безплатни прегледи с единствената по рода си :ACUSON S2000-ABVS ултразвукова система на 18 и 19 октомври, но прегледите ще продължат през целия месец срещу заплащане.

Предварително записване на тел.: 02 494 08 00