Високоинтензивна магнитотерапия

Високоинтензивна магнитотерапия (SIS) – нова иновативна технология от BTL

BTL: SUPER INDUCTIVE SYSTEM

Технологията е базирана на електромагнитно поле с висок интензитет, което влияе положително върху човешката тъкан. Терапевтичният ефект на уреда е с широк обхват на действие и включва облекчаване на различни болки, свързани с опорно-двигателната и нервната система, лечение на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация на ставите.

Оксилайф – София - Високоинтензивна магнитотерапия
Оксилайф – София - Високоинтензивна магнитотерапия
Оксилайф – София - Високоинтензивна магнитотерапия
Оксилайф – София - Високоинтензивна магнитотерапия

Също така, високоинтензивната магнитотерапия (SIS) е с насоченост към невромускулната тъкан, което позволява уреда да се използва за лечение както на остри, така и на хронични болезнени състояния на опорно-двигателния апарат и нервната система.

При определени настройки, взаимодействието между електромагнитното поле и мускулите води до желаната мускулна контракция. Чрез повтарящи се контракции на мускулите около ставата, се постига освобождаването и раздвижването й.

Благодарение на стимулирането на кръвообращението и метаболизма на тъканите, които високоинтензивната магнитотерапия осигурява, технологията намира широко приложение във физиотерапията и неврологията. За да укрепне отслабените мускули, SIS предизвиква мускулни контракции, като задейства потенциала на действие на нервно-мускулната тъкан.

SIS използва високо честотна стимулация за ефективно премахване на напрежението в мускулите.

Уникалната технологията на BTL – Super Inductive System използва високоинтезитетно електромагнитно поле, което е индуцирано от бобини, поставени в апликатора и по този начин взаимодейства с човешкото тяло, като предизвиква деполяризация на нервно-мускулната тъкан.

В зависимост от избраната честота за стимулиране и интензитет на електромагнитното поле, технологията осигурява мощно облекчаване на болката, освобождаване и мобилизация на ставите, ускоряване на възстановителния процес при фрактури, отпускане и укрепване на мускулатурата.

Иновативният уред на BTL намира широко приложение при:

Справяне с болката

Уредът работи с голям набор честоти, което означава, че може да се използва за облекчаване, във всеки един етап на болезнените състояния.

За справяне с болката, апаратът позволя вариации в честотния спектър, следователно лечението със SIS води до незабавно облекчение във всички етапи на заболяванията, хронични или остри.

Мобилизация на ставите

Мобилизация на ставите се постига чрез повтарящи се контракции на мускулите около ставната капсула. Чрез иновативния уред се постигат мускулни контракции, които до този момент са извършвани без помощта на машина, водейки до по-бърза и ефективна мобилизация на ставите.

Лечение на фрактури

Електромагнитното поле с висок интензитет стимулира кръвообращението в засегнатата област и подпомага регенерацията на износения хрущял на ставната капсула. В резултат започва постепенна минерализация на хрущяла и костно ремоделиране.

Миостимулация

Взаимодействието на електромагнитното поле с невромускулната тъкан, води до деполяризация на нервите и до мускулни контракции. На базата на избраната честота за стимулация, се постига облекчаване или укрепване на мускулите.

Редуциране на спазмите

Инхибирането на повишен мускулен тонус се постига чрез засягане на гръбначното ниво за управление на мускулния тонус. Този механизъм е предназначен за лечение на основни двигателни затруднения, които са съпроводени със спазми.

Разпределение на електромагнитното поле

Електромагнитното поле, излъчвано от фокусирания апликатор, осигурява прецизна таргетирана терапия, върху засегнатата област.

Патентована технология

BTL Super Inductive System притежава уникални възможности без аналог. Иновативният дизайн на бобината в апликатора позволява осъществяване на плавна и напълно безболезнена терапия, дори при по-специфични условия, с честоти до 150 Hz и интезитет до 2,5 Т.

Единствена по рода си е и охлаждащата система на бобината, която осигурява по-ефективно охлаждане и позволява по-продължително третиране, дори когато апаратът работи на най-високи стойности.

Апликаторът и 6-точковото гъвкаво рамо на апарата позволяват лесна и прецизна настройка и работа, за различни видове терапии. Освен това, е снабден с удобна ръкохватка, прихваната към устройството с гъвкаво рамо, което позволява 6 степени на мобилност, за да се фиксира апликаторът в желаната позиция.


Предимства на терапията със SIS

Приятна и безболезнена терапия

Ергономичният дизайн и революционните технологии интегрирани в апарата, позволяват осъществяване на нежна и безболезнена терапия.

Широк обсег на действие

Подвижността на апликатора осигурява терапия за всяка една част от тялото.

Таргетирана терапия

Фокусираният апликатор осигурява точно и прецизно третиране на засегнатата зона.

Мигновен резултат

Уникалната по рода си технология, гарантира мигновен терапевтичен ефект.

Заяви своя час за терапия от тук