Възстановяване на надеждата и подобряване на качеството на живот

Медицински център „Оксилайф – София“ работи, за да лекува пациенти чрез най-добрите в класа терапевтични и рехабилитационни методи.
Центърът е оборудван с изключително съвременна модерна медицинска апаратура, което позволява профилактиката, диагностицирането и лечението на широк спектър от заболявания.

Оксилайф – София - Центърът
Оксилайф – София - Центърът
Оксилайф – София - Центърът
Оксилайф – София - Центърът
Оксилайф – София - Центърът

Оборудването

Барокамера

В основата на нашите услуги е хипербарна кислородна терапия, медицинско лечение, в които пациентът диша 100 процента кислород под налягане до три атмосфери, което се генерира в хипербарна камера. МЦ „Оксилайф – София“ разполага с най-голямата и съвременна многоместна барокамера в България. Камерата е двуотсечна с обща дължина 6 метра, 14 седящи места и работно налягане 10 bar и осигурява удобен и комфортен лечебен сеанс със свободата да се чете, да се гледа видео, да се приемат всички необходими лекарства, включително се прави мониторинг на основни физиологични параметри на всеки пациент, при необходимост.

Оксилайф – София - Барокамера

Цялостният процес на работа в МЦ „Оксилайф – София“ е съобръзен с препоръките на Европейския комитет по хипербарна медицина и разработените правила и изискванията на ”A European Code of Good Practive for Hyperbaric”(Европейски кодекс за добра медицинска практика в областта на Хипербарната кислородна терапия) – Prepared by the Working Group “SAFETY” of the COST Action B14 “HYPERBARIC OXYGEN THERAPY”, May 2004

От месец май 2016 г. МЦ “Оксилайф – София” е корпоративен член в EUBS.

Д-р Румен Петков и Д-р Румен Златев са пълноправни членове на ЕUBS/Европейско Дружество по подводна и хипербарна медицина.

виж повече

Оксилайф – София - Триизмерен ултразвуков скенер

Триизмерен ултразвуков скенер

Сред най-впечатляващите апарати от оборудването на МЦ „Оксилайф – София“ се откроява последно поколение триизмерен ултразвуков скенер за изследване на млечната жлеза от SIEMENS. Acuson S2000 -ABVSот SIMENS е първият по рода си апарат, с който прегледът на гърдата е неинвазивен и напълно безболезнен, а изображенията изключително детайлни. Сред предимствата на новата технология е нейната прецизност и възможността за точна локация на туморното образувание в 3D.

виж повече

Физиотерапевтично оборудване

Оксилайф – София - Физиотерапевтично оборудване

Центърът разполага и с кабинет за кинезитерапия и физиотерапия със съвременна апаратура за ниско- и високочестотна терапия, ултразвук апарати за раздвижване на долни крайници и лимфен дренаж, турмалинова масажна кушетка и лазер-терапия. Прилага се и лечение с инфилтрации с депо-кортизонови медикаменти на периферни стави.

виж повече

Оксилайф – София - SPA капсула

СПА капсула

Професионална мулти-сензорна СПА капсула Cоcoon Wellness Pro ще Ви помогне да намалите напрежението и теглото, като същевременно се отдадете на заслужен релакс.

Този апарат е истински хит в световен мащаб, а сега имате възможността и вие да се убедите в силно отпускащите му и разкрасителни процедури, които имат силно благоприятен ефект върху целия организъм.

виж повече

Дрогерия

Оксилайф – София - Дрогерия

Центърът разполага с дрогерия, в която нашите клиенти и пациенти могат да закупят или поръчат разработването на необходимите им лекарства и лекарствени средства.


Оксилайф – София - Социална отговорност

Социална отговорност

Екипът на МЦ “Оксилайф – София” се ангажира и с редица социални каузи за рехабилитация на деца страдащи от аутизъм, хора болни от церебрална парализа и възстановяване, след тежки натоварвания на спортисти. За тях в центъра се организират и безплатни процедури след консултации с лекар. Изключително професионалният екип от специалисти непрекъснато работи върху своето усъвършенстване и развитие, всичко и единствено в полза на пациента.


Екипът

Екипът на МЦ “Оксилайф – София” се състои от доказани специалисти с дългогодишна практика, които работят в следните области:
Онкологична образна диагностика, Физиотерапия и рехабилитация, Лабораторна образна диагностика.

Д-р Румен Златев

Д-р Румен Златев

Медицински управител
Д-р Димитър Димитров

Д-р Димитър Димитров

Кинезитерапия и физиотерапия
Доц. д-р. Красимир Катерински

Доц. д-р. Красимир Катерински

Мамолог-онколог
Доц. д-р Иво Гергов

Доц. д-р Иво Гергов

Мамолог-онколог
Весела Младенова

Весела Младенова

Връзки с обществеността
Десислава Георгиева

Десислава Георгиева

Рехабилитатор
Радостина Георгиева

Радостина Георгиева

Рехабилитатор
Тодорка Шишкова

Тодорка Шишкова

Оператор барокамера
Красимир Бакалски

Красимир Бакалски

Оператор барокамера
Георги Месалски

Георги Месалски

Оператор барокамера
Александър Денчев

Александър Денчев

Рентгенов лаборант

Гергана Колева

Администратор

Красимира Яръмова

Специалист кардиолог

Анна-Бел Катеринска

Бюти консултант

Проф. Игнат Игнатов

Консултант, гл. редактор списание Оксилайф

виж повече

Заяви своя час за терапия от тук